Border Collie vs Blue Heeler (Australian karjakoira) - Border Collie Talk (2023)

Rajakollit ja siniset kantajat ovat koiria, jotka ovat tunnettuja ystävällisistä persoonallisuuksistaan ja koskaan-sano-ikäisistä asenteista.Ne eivät kuitenkaan välttämättä ole paras koiratyyppi kaikille perheille.Näissä roduissa on paljon yhteisiä asioita, mutta on myös paljon asioita, jotka erottavat ne toisistaan.Katsotaanpa, mitä asioita nämä paimennuskoirat tekevät niistä samanlaisia ja silti niin erilaisia!

Artikkelin sisältö näytä

Sinisen kantajan ja Border Collie -historia

Serajakollien kehitystapahtuiNorthumberland karjaksi lampaat.He ovat kuuluisia heidänkiihkeä valtioKun kyse on heidän hoidossaan uskottujen lampaiden käskystä.Vasta vuonna 1915 viranomainen loi terminRajankollie.Tämän tarkoituksena oli koiran rekisteröinti eri koiralajina kuin muut jo kirjoissa olleet collie -rotuja.

Border Collie vs Blue Heeler (Australian Cattle Dog) - BorderCollieTalk (1)

Sillä välinsinisen kantapääAloitettiin, kun George Hall laskeutui Uuteen Etelä -Walesiin vuonna 1802 ja perusti kaksi karjatilaa.Hän aloitti todellisen ajokoiran metsästyksen, mukaan lukien sininen pilkullinen koira, auttaakseen häntä siirtämään valtavan määrän karjaa Sydneyn markkinoille.Koirien kasvatus tapahtuu dingoiden kanssa, ja hallit käyttivät Halls -kantapäätä vuoteen 1840 mennessä. Heidän nimensä oli inspiraation tuote Thomas Hallin romaanin koirista 'Heavers.

Australian karjakoiran ominaisuudet vs border collie

Rajakollie on upeatyökoirarotu, joka onErittäin hyödyllinen viljelijöille.Rajattomalla voimallaan ja motivaatiollaan he työskentelevät mielellään koko päivän, jos heille annetaan mahdollisuus.He ovat tarkkaavaisia omistajansa toiveisiin, jotka he ovat osittain tiedusteluunsa.Anna upea lemmikkisi suukkoja, huomiota ja tehtäviä, ja sinulla on elinikäinen ystävä.

Sininen kantapää on koira, joka on sekä älykäs että reagoiva.He ovat leikkisitä, ystävällisiä lemmikkieläimiä, jotka ovatvarovainen muukalaisista, minkä vuoksi he lopulta tekevät sellaistaerinomainen vartijakoira.Tämä koiranrotu on päättäväinen, omavarainen ja kova.He vaativat vankan omistajan, joka on täynnä hoitoa ja myötätuntoa, ja sinulla on uskollinen seuralainen.

Sinisen kantajan ja Border collien esiintyminen

Huolimatta siitä, että molemmilla koirilla onkeskikokoiset kehykset, on edelleen olemassa useita fyysisiä variaatioita, jotka on otettava huomioon vertaamalla niitä.

Rajakolleilla on alihaskehys.Sehälytys katse ja korvat paljastavatTästä koirasta on helppo tunnistaa.Tässä Fidossa on kaksoiskerros, joka on pehmeä ja pörröinen.

Border Collie vs Blue Heeler (Australian Cattle Dog) - BorderCollieTalk (2)

Pintatakki on yleensä karkea ja voi olla litteä tai aaltoileva.Ulompaan takkiin verrattuna heidän alalaitteensa näyttää olevan samettinen ja lyhyempi.Rajakolleilla on yleensävalkoiset ja mustat ominaisuudet, vaikka niillä voi olla myös valikoima turkkivärejä, kuten Blue Merle ja Tan ja White Combo.

Toisaalta sinisellä kantapäällä on aVahempi ja kompakti kehys.Se on kova koira, joka pystyy karjaamaan karjaa suurten alueiden yli.EräsSuuri pää ja voimakkaat hartiatovat myös joitain merkittäviä sinisen kantapään piirteitä.Tällä koirilla on syvä aluskuori ja lyhyt ulkokerros.Punaiset tai siniset laastarit, jotka sisältävät ruskeita, mustia tai sinisiä kuvioita, ovat yleisiä turkissa.

Persoonallisuus

Rajakolleilla on aVahva pyrkimys oppia uusia taitojaja tilaukset säännöllisesti.Mielikuvituksesi on ainoa raja.SisäänAlle 5 toistoa, he tarttuvat ja säilyttävät uusia komentoja.Heidän kuuliaisuus alkuperäisestä järjestyksestä on95% ajanjaksosta tai parempi.

Rajakollit ovat ahauskaa rakastava rotu, joka on helppo kouluttaa.Tämän rodun emotionaalinen intensiteetti jäljittelee heidän omistajiensa, ja he eivät reagoi hyvin rangaistukseen.

Siniset kantajat ovat myös älykkäitä.Sisään15-25 toistoa, he ymmärtävät ja absorboivat uusia komentoja.Tämä koira oppii nopeasti yhteyden ohjeiden ja toimien välillä.Sininen kantapää onrotu, joka rakastaa pelata.Tiedät, että se on valmis pelaamaan, kun kuulet innostuneen haukkumisen ja puremisen.

Border Collie -vertailutaulukko verrattuna siniseen kantapään ominaisuuksiin

OMINAISUUDETRajankollieSiniset parantajat
ÄlykkyysPoikkeuksellisen älykäsErittäin älykäs
AktiviteettiErittäin urheilullinenErittäin aktiivinen
MentaliteettiErittäin koulutettavaRiippumaton ajattelija
TottelevaisuusTottelevainenVahva tahto
UskollisuusUskollinenErittäin uskollinen
KehonrakennusSiistiTukeva
SuojeensuojeluErittäin alueellinenPerheenjäsenten suojeleminen
Suhde omistajalleRakastaa pelaamista omistajansa kanssaSidokset voimakkaasti
LeikkisyysPELAA PITKÄ PITKÄAina etsit työtä jopa pelaamalla hakua
HarjoitusvaatimuksetAina nälkäinen liikuntaaMenestyy voimakkaassa harjoituksessa
EsitysKahlekuningasValppaana vartiointi
Tuhoava käyttäytyminenVoi kehittää tuhoavaa käyttäytymistä ilman liikuntaaTuhoisa kyllästynyt
PaimennusasenneJahtaa kaikki liikkuvat asiatJahdata liikuttavia asioita
NiputuskäyttäytyminenNiputuskäyttäytyminen on haastavaa lopettaaNiputtaa lapsia ja eläimiä
SeurusteluVaatii paljon sosiaalistamistaAggressio muihin eläimiin

Border collien luonne verrattuna sinisiin parantajiin

Ovatko cockerspanielit T ...

Suojaavatko Cocker -spanielit omistajilleen?

Molemmat rodut ovatpaimennusperheen jäsenet.He menestyvät stimuloivassa ympäristössä, jossa on paljon sosiaalista vuorovaikutusta.Nämä rodut ovat erittäin uskollisia ja uskovat, että suoritettavia tehtäviä on aina.Sinun vastuullasi turkisvanhempana on antaa näille paimakkeilleAktiviteetit, harrastukset ja esteet, jotka sopivat heidän temperamenttiinsa.

Rajakollit tekevätIhana perheen lemmikkieläimet, mutta he voivat olla epäröivää muukalaisten ympärillä.He ovat joukossaÄlykkäät koiranrotusamoin kuinuskomattoman hellä.Mutta sen sijaan, että pelaat heitä, jotka opastat heitä, he luovat usein omat.

Border Collie vs Blue Heeler (Australian Cattle Dog) - BorderCollieTalk (3)

Olemuskorkean energian koirat, Sininen paraneevaativat jatkuvaa stimulaatiota.Nämä koirat saattavat kyllästy.Jos ei ole asianmukaista koulutusta ja stimulaatiota, he voivat kehittää tuhoavaa käyttäytymistä.He ovat taipuvaisia käsittelemään käsittelijöitään ja haluavat tutkia erilaisia pelejä.

Molemmat rodut ovat omistautuneita eläimiä, mutta kun tunkeilijat ovat läsnä, he voivat suojata omistajansa suojatakseen heitä.

Border Collie -harjoittelu ja liikunta australialaisen karjankoira

Molemmat koirat ovat taitavia eläimiä, jotkaVastaa hyvin ohjeisiin.Ne ovat molemmat mukautettavissa uusiin komentoihin ja reagoivat hyvin koulutukseen.

Rajakollit ovatkuuluisa intensiivisestä keskittymisestä heidän työhönsä.Dynaamisen tasapainon löytäminen kuuliaisuuden, simulaation ja koulutuksen välillä on kriittistä.

Ketteryyskoulutuson upea vaihtoehto, koska se antaa heille mahdollisuudenPysy aktiivisena samalla kun otetaan myös uusia taitoja.Ilman riittävää koulutusta ja stimulaatiota, siniset kantapäät näyttävät olevan taipuvaisempia kyllästymiseen ja huonojen taipumusten kehittämiseen.

Border Collie vs Blue Heeler (Australian Cattle Dog) - BorderCollieTalk (4)

Toinen tärkeä osa koulutusta onseurustelu.Rajakollit saattavat olla ujoja, mutta asianmukaisella seurustelulla he voivat voittaa tämän.Siniset kantajat, jotka voivat olla hyvin suojelevia omistajiaan, vaativat enemmän sosiaalistamista.

Molemmat rodutvaativat paljon liikuntaajohtuen heidän korkeasta aktiivisuudestaan.Molemmat koirarodut tarvitsevat olla kunnossa ja onnellisiafyysinen ja henkinen toiminta.He nauttivat ulkona olemisesta ja pitävät liikuntaa keinona olla tekemisissä turkisvanhempiensa kanssa.

Border collie vanhemmuus tarvitsee sinua käyttämään häntä90 minuuttia joka päivä.Jotkut koirat tarvitsevat jopa 2 tuntia harjoitusta päivässä.Ota koirasi kävelylle, kouluta hänet ketteryyteen tai esittele lemmikkisi uusiin peleihin.

Joka päivä sininen kantapää vaatii liikuntaa apari tuntia.Voit ehkä viedä koiran vaellukselle, pelata pelejä hänen kanssaan tai tarjota koulutusohjelmaa.Voit myös etsiä muita asioita, jotka stimuloivat tälle Fidolle.

Border collie vs sininen kantapää

Vaikka näillä koiranrotuilla on sama sateenvarjo kuin paimentamalla koiraa, heidän persoonallisuutensa, terveyden ja tarpeidensa suhteen on vielä joitain eroja.Merkitys, molemmat vaativat erityistä huomiota ja hoitoa.

Hoitaminen

Huolimatta siitä, että molemmat koirat irtoavat,Mitään ei pidetä korkean ylläpitävänä lemmikkinä.

Rajakollisilla on pitkä, saastainen ja sotkuinen ulkokerros.Välttää kuolleet hiukset ja estää irtoamisen,Harjaa turkki kahdesti viikossa.Harjausvaatimus on päivittäin jaUima on noin 2 kuukautta kohti.

Siniset kantajat vaativat hyvin vähän huolta.Näissä koirissa on lyhyt, lika- ja vedenkestävä ulkokerros.Kerran tai kahdesti viikossa harjauson sinisen kantapään vaatimus, ja he tulevatpuhaltaa takkinsa 2 kertaa vuodessa, edellyttää edelleen harjaamista.

Pennut

Huolimatta siitä, että suurin osa ihmisistä ymmärtää kotitalouskoulun koiranpurisemisen perusteet, se on todellakin tyypillinen ongelma omistajien keskuudessa.Koiran estäminen pissamasta sisällä on erityisen kriittinen asia.Aluksi kävele koirasi 15 - 20 minuuttia jokaisen aterian jälkeen jaVähintään 4 - 6 kertaa koko päivän.Kiinnitä häntä siitä, että hän on menossa ulkona liiketoiminnan harjoittamisessa.

Border Collie vs Blue Heeler (Australian Cattle Dog) - BorderCollieTalk (5)

Kun tuo ensin sininen kantapennun koiranpentu, sinun pitäisi alkaa opettaa häntä heti, ja koulutuksen on aina perustuttavapositiivinen vahvistus.”Istu, makaa, tule, pysy ja jätä se” ovat viisi välttämätöntä käskyä pitää sininen kantapäälläsi hallinnassa.

Border collien terveys vs. australialainen karjakoira

Terveyden suhteen on olemassaEi merkittävää eroa Border Collie- ja Blue -kantapään välillä.Vaikka molemmilla tyypeillä voi olla vähäisiä terveysvaikeuksia, nämä koirat ovat kestäviä verrattuna muihin koiranrotuihin jaon harvoin merkittäviä terveysongelmia.

Ravitsemus

Border Collie vs Blue Heeler (Australian Cattle Dog) - BorderCollieTalk (6)

Korkean intensiteettirotu, rajakollit vaativatLisärasva ja proteiini.Valitakorkealaatuiset koiranruoathelposti sulavalla ruokavalioproteiinilla, kuten lohella tai lampaanlihalla.Etsi heille hyödyllisiä hiilihydraatteja, kuten kaurahiutaleita ja herneitä.Rajakollitvaativat keskimäärin kaksi ateriaa päivittäin.

Sininen paraneeJaa identtiset ruokavaliovaatimukset.Raaka ruokavalio, johon kuuluvat raaka liha, ruskea riisi ja raa'at hedelmät sekä vihannekset, ovat suosittuja joidenkin turkisten vanhempien keskuudessa.Säännöllinen kibble -ateria on kunnollinen vaihtoehto, ellei koirasi ole todella aktiivinen ja toimii koko päivän.

Molempien koirarotujen on kuluttava säännöllisesti lisäravinteita.Murskatut munankuoret ovat runsaasti kalsiumia ja ovat hyödyllisiä molemmille koirille.Jos koirasi on potentiaalia kehittää lonkan dysplasiaa, aglukosamiinilisävoi olla myös hyödyllistä.

Terveysriskit

Kohtaukset, lonkan dysplasia, progressiivinen verkkokalvon surkastuminen, sydämen poikkeavuus ja jotkut silmäsairaudetVoi kaikki vaikuttaa rajakolliin.Muihin koiriin verrattuna tämä rotu voi olla alttiimpi kehittääpakollinen käyttäytyminen.

Hip -dysplasia, kuuroisuus ja progressiivinen verkkokalvon surkastuminennäyttävät olevan yleisimpiä terveysongelmia sinisten kantapäien keskuudessa.Serecessiivinen piebald -alleelitovat myös yhteisiä heille, joihin on liitetty geneettinen kuuroisuus ja jotka voivat aiheuttaa valkoisen ihon ja takin.

Elinikä

SerajakollieOn14 vuotta vanhatai pidempään, jos heillä on hyvä terveys.Kuitenkin, kuten aiemmin mainittiin, tässä koiranrotussa on muutama koiran olosuhteet.Joten on hyvä idea olla tietoinen siitä, että jokin menee pieleen, vaikka se olisi hieman tarpeeton asianmukaisella hoidolla.

Sama liittyy sinisen kantapään kanssa, jolla on myös useita geneettisiä häiriöitä, joista sinun pitäisi olla tietoinen.Näistä koiranvaivoista huolimatta tämä koiranrotu on kunnossa ja aktiivinen ja voielää jopa 15 vuotta.

Kumpi sopii sinulle?

Border Collie ja Blue -kantapään erottaminen lopettaa teidät tietäen kaksi älykkään paimennuskoiraa, jotka ovat uskomattoman uskollisia.Nämä kaksi koiraa sopivat turkisvanhemmille, jotka ovat halukkaita omistamaan heille paljon aikaa, energiaa ja seurusteluja.

Border collie ja sininen kantapää luovat erinomaisia perhekoiria, koska he vaativat vähän ylläpitoa, heillä on vähän merkittäviä terveysongelmia ja elää pitkään.Jos pystyt tyydyttämään heidän energiantarpeitaan, mikä tahansa näistä kahdesta voi olla erinomainen karvainen ystävä.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Chrissy Homenick

Last Updated: 22/01/2024

Views: 5733

Rating: 4.3 / 5 (54 voted)

Reviews: 93% of readers found this page helpful

Author information

Name: Chrissy Homenick

Birthday: 2001-10-22

Address: 611 Kuhn Oval, Feltonbury, NY 02783-3818

Phone: +96619177651654

Job: Mining Representative

Hobby: amateur radio, Sculling, Knife making, Gardening, Watching movies, Gunsmithing, Video gaming

Introduction: My name is Chrissy Homenick, I am a tender, funny, determined, tender, glorious, fancy, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.