Miksi Check Engine -valo syttyy autossasi? - Digital Trends Spanish (2024)

Autosi ei voi puhua – vielä – ja siksi se kommunikoi kanssasi kellojen, kuvakkeiden ja viestien kautta. Kuvake, jota sinun ei pitäisi koskaan jättää huomiotta, on oranssi moottorin muotoinen kuvake, joka tunnetaan nimellätarkista moottorin valo, joka löytyy yleensä mittaristosta. Se syttyy, kun auton ajotietokone havaitsee ongelman.

Sisällys

 • Happianturin vajaatoiminta
 • löysällä kaasukorkilla
 • Katalyyttinen muunnin vika
 • Sytytystulpat / sytytyskela
 • Sytytystulppakaapelit
 • Ilmavirta -anturin vika
 • Toissijaisen markkinoiden hälytyksen ongelmat
 • tyhjiövuoto
 • EGR-venttiilin vika
 • Akku loppu
 • Valo palaa edelleen... ja mitä nyt?
 • Niin myös valo osoittaa, milloin minun pitäisi viedä autoni työpajaan?

Jos näet sen valaisevan, älä paniikkia, koska se ei tarkoita (ei välttämättä), että sinun tulisi viedä se mekaaniseen työpajaan.Tämän varoitusvalon aktivoivat ongelmat ovat joskus perustiedot ja nopea ratkaista.Tietysti ilman syytä jätät sen huomiotta ja tarkista mahdolliset syyt mahdollisimman pian.

Suositellut videot

Koska olet täällä, saatat olla kiinnostunut tietämäänkuinka ajaa manuaalista autoa,kuinka kauan auton akku kestääoMikä on hybridiauto ja miten se toimii?.

Happianturin vika

Happianturi (joskus kutsutaanO2 -anturi) mittaa tämän palamattoman kemiallisen alkuaineen määrän auton pakojärjestelmässä. Anturi lähettää nämä tiedot ajoneuvon tietokoneelle sylintereihin tulevan ilma-polttoaineseoksen säätelemiseksi. Auto käy edelleen, vaikka O2-anturi pitäisi vaihtaa, mutta se kuluttaa normaalia enemmän polttoainetta. Pitkällä aikavälillä huono O2-anturi voi vahingoittaa komponentteja, kuten sytytystulppia ja katalysaattoria. Se voi myös olla vastuussa siitä, että autosi epäonnistuu päästötestissä.

Keskimäärin laadukas O2 -anturi maksaa sinulle noin 175 dollaria, vaikka työvoimahinta vaihtelee suuresti;Se riippuu tuotemerkistä, mallista, maantieteellisestä sijainnista.Ah, ja jotain muuta: Muista, että useimmissa viimeisimmässä mallista on useampi kuin yksi O2 -anturi.

Löysä kaasu Tapa

Löysä kaasutulppa on yksi yleisimmistä syistä, miksi moottorin valo palaa.Vaikka et usko sitä, kansi on tärkeä osa auton polttoaineen virtausjärjestelmää, koska se estää bensiinihöyryjä poistumasta polttoainesäiliöstä ja auttaa pitämään koko järjestelmän oikean paineen alla.

Jos moottorin merkkivalo syttyy heti säiliön täyttämisen jälkeen, pysähdy ja varmista, että korkki ei ole löysällä... tai ettei se ole vielä autosi katolla, kuten on käynyt useammalle kuin muutamalle meistä. . Joskus se on vaihdettava, mutta se ei ole ongelma, joka tulee kalliiksi. Useimmat autonosaliikkeet myyvät yleiskäyttöisiä kaasukorkkeja noin 15 dollarilla.

Katalysaattorin vika

HänkatalysaattoriSe on integroitu ajoneuvon poistumisjärjestelmään.Muuntaa palamisprosessin aikana syntyneen hiilimonoksidin hiilidioksidiksi.Se on melko yksinkertainen pala, ja sen epäonnistuminen voidaan usein välttää.Se on hyvä uutinen, koska uusi muunnin maksaa välillä 200–600 dollaria muuntimen tuotemerkistä ja auton mallista riippuen.Jokainen uusi bensiinin kanssa toimiva auto tulee katalyyttinen muunnin.

Säännöllinen huolto – kuten öljynvaihto – ajoissa on avainasemassa, jotta ajoneuvosi katalysaattori pysyy hyvässä kunnossa. Jos asut kaupungissa ja ajat enimmäkseen lyhyitä matkoja, aja joskus moottoritiellä varmistaaksesi, ettei katalysaattori ole tukossa. Ja kuten aina, pidä silmäsi ja korvasi auki pakoputkesta tulevan värjäytyneen savun tai epätavallisten äänien varalta.

Sytytystulpat / sytytyskela

Yksinkertaisesti sanottuna sytytyspuola tuottaa sähköä, jota sytytystulpat tarvitsevat sylinterien polttoaine-ilma-seoksen sytyttämiseen. Klassisissa autoissa on yksi kela, mutta monissa nykyaikaisissa ajoneuvoissa on yksi kela sylinteriä kohden. Jos autossasi on V8 konepellin alla, sinulla voi olla kahdeksan erillistä kelaa. Hirviömäisessä Bugatti Chironissa on 16. Sillä ei ole väliä, kuinka monta sinulla on: viallinen kela saa moottorin tarkistusvalon syttymään kojelautaan. Muista vain, että jos autosi polttaa dieseliä, siinä ei ole sytytyspuolaa tai sytytystulppia, joten älä etsi niitä!

Sytytystulpista puheen ollen, kuluneet tai likaiset tulpat voivat myös aiheuttaa erilaisia ​​ongelmia, kuten moottorin sytytyskatkoksia ja epäröintiä kovan kiihdytyksen aikana. Kulunut kela voi aiheuttaa samoja oireita ja voi saada autosi moottorin pysähtymään odottamatta. Laadukas sytytystulppa maksaa 10–20 dollaria, kun taas kela on yleensä 50 dollaria. Sytytystulppien vaihtaminen itse on myös helpompaa kuin miltä näyttää.

Sytytystulppien johdot huonossa kunnossa

Kuten saatat arvata, sytytystulpan johto on vastuussa sähkön siirtämisestä kelasta sytytystulppaan. Ilman sitä polttoaine-ilma-seos sylintereissä ei syty. Suurin osa autoista käyttää yhtä johtoa sylinteriä kohden, mutta on malleja, erityisesti vanhoja Mercedes-Benziä, joissa on kaksi sytytystulppaa sylinteriä kohden ja siten kaksi johtoa.

Viallisten kaapeleiden oireita ovat joutokäynti, huomattava moottorin suorituskyvyn heikkeneminen ja vähentynyt polttoaineenkulutus. Valmistaudu maksamaan noin 50 dollaria sytytystulpan johtosarjasta.

Ilmavirta -anturin vika

Massailmavirtausanturi (MAF) ohjaa tämän moottoriin tulevan kaasuseoksen määrää. Se on osa moottorin hallintajärjestelmää, joten autosi ei pystyisi sopeutumaan korkeuden muutoksiin ilman sitä. MAF-vian oireita ovat joutokäynti, käynnistysongelmat ja äkillinen muutos kaasupolkimen asennossa. Pienentynyt polttoaineen ajokilometrimäärä ja pysähtyminen voivat myös olla merkki MAF-ongelmasta.

Ongelmia jälkimarkkinahälyttimen kanssa

Jälkimarkkinoiden (ei tehtaan) hälytys voi aiheuttaa tuhoa autossasi, jos sitä ei ole asennettu oikein. Se voi tyhjentää akun, aktivoida check engine -valon tai jopa estää ajoneuvoa käynnistymästä.

Jos yllä olevat ongelmat kuulostavat sukulaisilta, sinun on johdettava siihen, palauttaa se tai korvata se kokonaan.Sinun on vietettävä vähän enemmän, mutta täysin toiminnallisen hälytyksen saaminen on korvaamaton.

tyhjiövuoto

Jokaisessa autossa on tyhjiöjärjestelmä, joka suorittaa monenlaisia ​​toimintoja. Jarrutehostin toimii tyhjiössä, ja alipainejärjestelmä auttaa myös vähentämään haitallisia päästöjä ohjaamalla kaasuja bensiinin haihtuessa moottorin läpi. Jos autosi tyhjäkäynti alkaa nousta tai laskeutuu epätavallisen suurella nopeudella, syynä voi olla alipainevuoto.

Pölynoletket voidaan kuivata ja halkeaa ikääntyessään, enemmän, jos ne altistuvat voimakkaalle tai äärimmäiselle kylmälle lämmölle.Tämä on yleisin tyhjiövuotojen syy.Muita yleisiä ongelmia ovat murtuneet lisävarusteet ja löysät yhteydet.Tyhjiöyhteydet maksavat vain muutaman dollarin, vaikka vuodon alkuperän seuraaminen voi viedä kauan, ja se on kallista, jos et tee työtä itse.

Válvula EGL: n pudotus

Pakokaasujen kierrätysjärjestelmä (EGR) vähentää auton moottorista poistuvan typen oksidien määrää, mikä auttaa sitä toimimaan tehokkaammin. Se ohjaa pakokaasut polttokammioihin, mikä lämmittää polttoainetta ja helpottaa sen palamista. Se myös vähentää päästöjä.

EGR-venttiili voi tukkeutua tai epäonnistua kokonaan. Jos osaat mekaniikka, voit poistaa venttiilin, puhdistaa sen ja asentaa sen uudelleen suhteellisen lyhyessä ajassa. Jos venttiili on vaihdettava, maksa vähintään 125 dollaria uudesta, OE-laatuisesta yksiköstä.

Akku loppu

Akku on jotain niin yksinkertaista kuin se on tärkeä: ilman sitä autosi ei käynnisty, se ei sytytä ajovaloja tiellä tai lataa puhelinta, vaikka jälkimmäinen on melkein vähiten tärkeä. Nykyiset akut kestävät paljon pidempään kuin ennen eivätkä vaadi huoltoa. Uuden hinta riippuu ajettavasta autosta, mutta ole valmis maksamaan vähintään 100 dollaria laadukkaasta akusta.

Akun vaihtaminen tai lataaminen itse on suhteellisen helppoa, vaikka kannattaa muistaa, että joissakin myöhäisissä autoissa akku piilotetaan lukemattomien muovikansien alle ja siihen voi olla hieman vaikea päästä käsiksi. Muista myös, että akun irrottaminen tyhjentää usein stereojärjestelmän asetukset. Jos sinulla ei ole koodia, pyydä se paikalliselta jälleenmyyjältä ennen päätteiden vapauttamista. Muuten ajat hiljaisuudessa.

Valo palaa edelleen... ja mitä nyt?

Vaikka nykyaikaiset autot ovat täynnä korkeaa teknologiaa, on mahdollista selvittää, miksi check engine -valo palaa laitteella, jonka löydät erikoisliikkeistä. Useimmat omistajat vievät autonsa liikkeelle – se on loogisin ja helpoin vaihtoehto, mutta myös kallein.

Jos haluat ohittaa korjauspajasi, eikä ole olemassa sopimusesineitä, jotka estävät sinua (jälleenmyyjän pidennettynä takuu), viettää muutama dollarin OBD II -skanneriin, joka on yhteensopiva Bluetoothin kanssa (tai edistyneempi sovitin) ja ladata yhteensopiva sovellus, kuten vääntömomentti,Google Play KauppaoApple App Store. Alle 15 dollarilla saat tällaisen yrityksen laitteiston ja ohjelmiston.

Kun olet saanut yllä olevat, aloita etsimällä autosi OBD II -portti. Se sijaitsee yleensä ohjauspyörän alla tai kuljettajan jalkatilassa, lähellä konepellin aukkoa. Muina aikoina se on piilotettu keskikonsolin taakse tai lattiaan rakennettuun lokeroon. Kytke skanneri pistorasiaan, käynnistä sovellus puhelimessasi ja auton ohjausyksikköön (ECU) tallennetut virhekoodit ilmestyvät näytölle. Joskus koodit selitetään selkeästi, mutta toisinaan joudut vähän etsimään, jotta saat selville, mitä esimerkiksi P1301 tarkoittaa.

On olemassa ammattimaisia ​​koodin skannereita, jotka ovat tarkempia, mutta myös paljon kalliimpia.Jotkin autoosat -varastot suorittavat vaihtoehtoisesti diagnostisen testin ilmaiseksi.Bluetooth -skannerin ja sovelluksen hankkiminen säästää kuitenkin aikaa ja rahaa samalla kun sinusta tuntuu auton asiantuntija.

Ilmoittaako valo, milloin minun pitäisi viedä autoni kauppaan?

Tarkista moottorin merkkivalo antaa käsityksen – joskus tarkan, toisinaan epämääräisen – siitä, mikä autossa on vialla. Se ei kuitenkaan korvaa mekaanikkoa.

Toisin sanoen, älä odota, kunnes moottorin varmennusvalo on kytketty päälle saadaksesi autosi tarkistamaan.Valo ei varoita sinua siitä, että vesipumppu on epäonnistumassa, että yksi kengistä on kulunut tai että ilmastointi lopettaa toiminnan.Jos autosi kuulostaa tai tuntee omituisen hajun, korjaa se tai ota se jollekin, joka voi tehdä sen.

Miksi Check Engine -valo syttyy autossasi? - Digital Trends Spanish (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Terrell Hackett

Last Updated:

Views: 6009

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Terrell Hackett

Birthday: 1992-03-17

Address: Suite 453 459 Gibson Squares, East Adriane, AK 71925-5692

Phone: +21811810803470

Job: Chief Representative

Hobby: Board games, Rock climbing, Ghost hunting, Origami, Kabaddi, Mushroom hunting, Gaming

Introduction: My name is Terrell Hackett, I am a gleaming, brainy, courageous, helpful, healthy, cooperative, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.