Upeat bordercollien ominaisuudet | Blogi | Farmina Lemmikkiruoka (2023)

Border Collie on tiedossa tunnettu kilpailu.Suuren oppimiskyvyn lisäksi se erottuu myös kauneudestaan, energisestä käytöksestään ja karismastaan, joka lumoa kaikki.Tämä rotu on aina tunnettu viljelijöille, koska se on historiaa laidunmuutoksesta, laiduntamisessa, mutta muutaman vuoden ajan Border Collie on saanut vankeudessa olevan tilan yrityksen koirana.Heidän suosionsa kasvaa joka päivä ja tästä syystä löydämme ne helposti elokuvista, aikakauslehden tarinoista ja jopa televisiomainoksista.Lisätietoja näistä ja muista uskomattomista ominaisuuksista, tarkista se.

Rodun historia

Bordercollien juuret ovat Isossa-Britanniassa, missä heidän esi-isiään käytettiin jo lampaanpaimenina pelloilla ja kukkuloilla. Sen historia on mielenkiintoinen, koska se liittyy suoraan Rooman valtakunnan suurten valloitusten aikaan. Useimmat valtaan tulleet keisarit aikoivat hyökätä ja valloittaa Britannian. Mutta vasta vuonna 43 jKr keisari Claudius aloitti hyökkäysprosessin.

Oli nopeasti havaittavissa, että roomalaisten miehitys Isossa-Britanniassa vaikutti suuresti Britannian väestön tapoihin, mukaan lukien tapaan, jolla heidän koiriaan kasvatettiin. Kun he miehittivät uuden alueen, roomalaiset toivat karjansa käytettäväksi ravinnon lähteenä ja heidän mukanaan tulivat vahvat paimenkoirat. Ajan myötä Britannian alueelle hyökkäsi jälleen, mutta tällä kertaa sen toteuttivat viikingit, jotka toivat myös koiransa. Nämä koirat myös paimensivat, mutta ne olivat pienempiä ja ketterämpiä eläimiä. Roomalaisten koirien risteyttäminen viikinkikoirien kanssa johti rotuun, jolle on tunnusomaista keskikokoinen ja hyvä ketteryys. Vuosisatojen kuluessa kiinteistöissä jatkettiin risteytystyötä, jonka tavoitteena oli kehittää yhä enemmän nykyisin tuntemamme bordercollien taitoja.

Rodun virallinen kehitys tapahtui Englannin ja Skotlannin rajalla sijaitsevalla Northumberland Countyn alueella 1800-luvun lopun ja 1900-luvun alun välillä. Kaikkien nykyisten bordercollien uskotaan olevan Adam Telferin kasvattaman vuonna 1893 syntyneen kolmivärisen koiran Old Hemp jälkeläisiä. Old Hemp oli erittäin älykäs, rauhallinen ja omistautunut koira, joka tunnettiin aikansa parhaana paimenkoirina. Sen paikallinen suosio levisi pian koko alueelle, ja useat maanviljelijät pyysivät Old Hempin pentuja lisääntymään kiinteistöilleen. Sen kasvattaja jatkoi sukulinjaa ja loi muita äärimmäisen paimenkoiria vuosikymmeniä peräkkäin. Siksi Old Hempiä pidetään bordercollie-rodun esi-isänä.

Huolimatta siitä, että bordercollie on saanut paljon tilaa lemmikkimaailmassa seurakoirana, sitä käytetään edelleen laajalti työkoirina tuotantoeläintiloilla, kuten lampaissa ja nautakarjassa.

Bordercollien ominaisuudet

Características incríveis do Border Collie | Blog | Farmina Pet Foods (1)

Koko: 50 a 53 cm.

Paino: 12-20 kg.

Elinajanodote: Yleensä on yleensä korkeampi kuin muiden kilpailujen odotus, joka vaihtelee 12-15 vuotta.Hyvin -keittiö eläimet, joilla on korkealaatuinen ravitsemus ja asianmukainen eläinlääketieteellinen hoito, elävät yleensä pidempään kuin yleinen keskiarvo.

Luonne ja käyttäytyminen: Bordercolliet tarvitsevat jatkuvaa huomiota omistajiltaan, ne ovat erittäin älykkäitä, tottelevaisia, keskittyneitä, rakastavia ja uskollisia. Tästä huolimatta he ovat hieman epäluuloisia vieraita kohtaan, mutta he osoittavat harvoin aggressiivista käyttäytymistä (he eivät voi hyökätä kotieläinten kimppuun). Jotta tämän rodun eläimet voisivat tarjota parastaan, koulutus on aloitettava varhaisesta iästä lähtien. Lisäksi on suositeltavaa totutella heidät urheilutoimintaan pienestä pitäen, jotta he edistävät heidän psyykkistä ja fyysistä terveyttään koko elämänsä ajan. Suositeltavimmat aktiviteetit ovat: agilitytestit (jossa on esteitä ja reittejä, jotka on voitettava lyhyemmässä ajassa ohjaajan käskyillä) ja pelit kiekoilla ja palloilla.

Tarjoa ruokavaliota, joka vastaa bordercollien tarpeita. Ravintosuunnitelman avulla voit saada erityisesti koirallesi laaditun ruokavalion.Klikkaa tästäJa täytä tietoja siitä, varmistaen yksinoikeuden alennuskupongin blogin lukijoille.

Takki: Se voi olla pitkä, 8 senttimetriä pitkä tai lyhyt, 2,5 senttimetrillä.Siinä on pehmeä aluslaiva ja tiheä peittokerros, joka on sopeutunut kylmään säähän.Värin suhteen heille ei ole ainutlaatuista kuviota.Border Collien puhdas koiran takki vaihtelee sarjan yhdistelmien mukaan, joihin liittyy musta, valkoinen, ruskea, punainen, keltainen, harmaa ja jopa sininen.Kaikkien näiden värimahdollisuuksien joukossa suosituin yhdistelmä on mustavalkoinen.Toinen tärkeä yksityiskohta on, että löydät helposti kopion tästä kilpailusta, jossa on yksityiskohdat tai vartaloosat valkoisella, mutta on huomattava, että tämän sävyn ei tulisi koskaan olla hallitseva.Katso hyväksytyt variaatiot:

mustavalkoinen: Kuten nimensä viittaa, eläimellä on vain nämä värit, jotka eroavat vain mustien hiusten määrästä.

Tricolor: se on väri, josta monet pitävät, koska se on sekoitus mustaa ja valkoista ja ruskehtavia yksityiskohtia joissakin tyypillisissä paikoissa, kuten tassuissa, kulmakarvoissa ja kasvojen sivuilla.

Wolf Grey: Se on harvinaisin sävy.Se koostuu hiuksista valkoisella pohjalla ja mustalla kärjellä, mikä antaa eläimelle ainutlaatuisen ilmeen.Tämä väri voi silti vaihdella tricolor -susiharmaalle, jolla on kultapisteitä joillakin kehon alueilla.

Ruskea ja valkoinen: Tämä on toinen harvinainen yhdistelmä.Kopion saamiseksi kahden vanhemman on oltava täsmälleen tämä väri.

Merle: Nimi, joka on annettu takkeille, joilla on "marmoroitu" ääni.Tätä variaatiota on kahta tyyppiä, jotka ovat sininen Merle ja Red Merle.Sininen Merle on mustavalkoinen ja punainen Merle ruskea ja valkoinen.

Características incríveis do Border Collie | Blog | Farmina Pet Foods (2)

Merlen takki

Australian punainen: väri, joka vaihtelee beigeistä oranssiin.Siinä on myös valkoisia osia kehossa.

Toiminnan taso: Heillä on erittäin korkea aktiviteetti johtuen heidän työnsä alkuperästä suurilla avoimilla alueilla.Heidän on käytettävä energiaa päivittäin vastaamaan fysiologisia tarpeitaan.Siksi ne ovat riippuvaisia ​​tutorista, jolla on saatavuus ja halukkuus fyysiseen toimintaan.

Uteliaisuus

- Sanalla "raja" on "raja" ja Collie on skotlantilainen sana, jota käytetään viittaamaan pastoinkoiriin.Siksi kilpailun nimi kääntyy rajan pastoriksi.

- Rotu menestyi kuuluisassa elokuvassa "Babe, kömpelö sika".

- Robert Burns, tärkeä 18. vuosisadan skotlantilainen runoilija, kuvasi Border Collien ydin "uskollisena" ja "rehellisenä".

- Häntä pidettiin maailman älykkäimpana koirana. Koirien käyttäytymiseen erikoistunut psykologi Stanley Coren mainitsi tämän otsikon kirjassa "Canine Intelligence". Tutkimuksessa oli mukana 199 kouluttajaa, jotka tarkkailivat ja vertasivat kunkin rodun suorituskykyä analysoidakseen kunkin tottelevaisuutta.

Erityistarpeita

Bordercollie on erittäin terve rotu. Yleensä terveysongelmat ovat harvinaisia, mutta luettelemme joitain, jotka ansaitsevat omistajien huomion. Rodun ominaisuudet vaativat myös erityistä hoitoa, katso:

Progressiivinen verkkokalvon surkastuminen

Se on perinnöllinen sairaus, joka koostuu hitaasta ja asteittaisesta verkkokalvon rappeutumisesta, rakenteesta, joka kattaa silmän takaosan.

Diagnoosi tehdään eläinsilmälääkärin tekemien tutkimusten perusteella, joiden avulla voidaan visualisoida verkkokalvolle aiheutunut vaurio. Jotkin arkielämän merkit voivat viitata tämän taudin esiintymiseen, kuten silmien kirkkauden lisääntyminen ja näkemisvaikeudet (etenkin paikoissa, joissa valaistus on heikko). Näiden merkkien lisäksi toinen yleinen löydös on kaihi (silmän linssin osittainen tai täydellinen sameus).

Valitettavasti tälle taudille ei ole vielä hoitoa, mutta on olemassa tutkimusta, joka liittyy antioksidanttien käyttöä rappeuttavan prosessin kehittymisen hidastamiseen.Border Collie on yksi kilpailuista, joihin tämä tauti vaikuttaa eniten, mutta se on harvinainen tila.

Collie silmän poikkeavuus

CEA - Collie Eye Anomalyn kansainvälisesti kutsutaan, tämä on geneettinen tila, joka vaikuttaa joidenkin silmärakenteiden kehitykseen, mikä aiheuttaa visuaalisia vaikeuksia, jotka voivat saavuttaa sokeuden.Koska se on geneettinen, sitä ei ole mahdollista estää.Vihje on aina etsiä vakavia kasvattajia ja todistuksia, jotka eivät toista eläimiä tällä ongelmalla.

Käyttäytymisongelmat

Yksi käyttäytymisongelmien tärkeimmistä syistä, kuten esineiden liiallisesta haukkumisesta ja tuhoamisesta, on koirien kohtaamat aktiivisuuden ja tylsyyden puute.Kuten edellä selitimme, Border Collie kehitettiin suorittamaan intensiivisen fyysisen toiminnan työ.Siksi työkilpailujen koirat menettävät usein liikunnan puutteen.Kun laitamme tällaisen koiran pienen ja pienen tilan sisälle, energian kertymistä tapahtuu suuri määrä.Retkiä, pelejä, ketteryyttä ja kilpailuja on erittäin suositeltavaa käyttää tätä energiaa ja välttää käyttäytymisongelmia.

Características incríveis do Border Collie | Blog | Farmina Pet Foods (3)

Nivelongelmat

Bordercollien nivelongelmat eivät ole yleisiä, kuten esimerkiksi kultaisillanoutajailla ja labradoreilla. Varsinkin vanhempien eläinten kanssa on kuitenkin oltava varovainen. Koska hän on intensiivistä fyysistä toimintaa harjoittava koira, joka pitää paljon hyppäämisestä, hänen nivelensä ovat alttiimpia vammoihin. Jotkut voivat myös kehittää geneettisen nivelsairauden, jota kutsutaan lonkkadysplasiaksi.

Huuldysplasia on ongelma altaan nivelissä, jossa on kudoksia ja mukana olevien luiden epämuodostumia.Tämä aiheuttaa nivelten epävakautta, mikä ajan myötä aiheuttaa mikrovaurioita.Tämä tila johtaa vuosien varrella kipuun ja liikkumisen vaikeuteen.

Miksi ravitsemus on niin tärkeää

Sen lisäksi, että mainitsemme rodun erityishuollon, kuten pentujen ostamisen vain ammattimaisilta ja sertifioiduilta kasvattajilta, ravitsemus on perustavaa laatua oleva huolenpito terveyden ylläpitämisessä.

Koiran ruokavaliossa tulisi aina ottaa huomioon lajien ominaispiirteet.Vaikka nämä eläimet ovat kotimaan niin kauan, ne ylläpitävät silti monia villien esi -isiensä anatomisia, ruoansulatus- ja ruokaominaisuuksia.On parasta tarjota aina eläineläinten ruokia, ja kohtalaiset hiilihydraattitasot, jotka tarjoavat kaikki ravinteet riittävästi ja laatuun tämän rodun koirien oikealle kehitykselle.Alla on joitain erittäin sopivia ravintoaineita Borders Colliisille.

DHA:Dokosaheksaanihappo, joka tunnetaan nimellä DHA, on jalo ravintoaine, joka liittyy läheisesti silmien terveyteen. DHA on yksi omega 3 -rasvahapoista, ja se on osallisena useissa aivoissa ja verkkokalvossa tapahtuvissa reaktioissa. Nämä kudokset sekä silmää suojaavat nesteet sisältävät runsaasti DHA:ta. Useat eläintutkimukset osoittavat, että tätä ravintoainetta sisältävillä ruokavalioilla on monia etuja, mukaan lukien verkkokalvon ja hermokudosten rappeutumisen voimakkuuden ja nopeuden vähentäminen. Nuorilla eläimillä DHA on myös indikoitu, koska se osallistuu kognitiiviseen kehitykseen, auttaa oppimisessa ja muistissa.

Kondroitiini ja glukosamiini:Näitä kahta ainetta käytetään laajalti nivelrakenteiden terveyden ylläpitämiseen. Niitä ei pidetä välttämättöminä ravintoaineina, mutta ne auttavat suojaamaan ja korjaamaan rustoa, ja siksi niitä lisätään tarvittaessa koirien ja kissojen ruokavalioon.

Ravinnepanos: Border Collie on upea rotu, ja sen ainutlaatuiset ominaisuudet vaativat erinomaisen ravintoaineiden vaikutuksen.Kengät tai liialliset ovat haitallisia ja voivat tuoda ylipainoisia, pudota hiuksista, ruuansulatusvaikeuksista ja energian puute toiminnan suorittamiseksi.Parhaan mahdollisen ravitsemuksen tarjoaminen on edellytys terveelliselle ja kauniille koiralle, joka on valmis ilmaisemaan kaikki ominaisuudet.

Farmina tarjoaa laajan salkun elintarvikkeita, joissa on yli 90% eläinproteiineista, käyttämällä jaloja raaka -aineita ja suurta sulavuutta.Ainesosat valitaan koirien ruokavalion erityispiirteiden mukaan.N&D Quinoa -linjan ruokavaliot sisältävät DHA: ta, kondroitiinia, glukosamiinia, luonnollisia antioksidantteja ja muita elementtejä, joiden tarkoituksena on tukea koiran organismia puolustamaan sairauksia.

Hyödynnä ja katso, mikä on paras saatavilla oleva ruokavalio koirallesi. Pyydä ravitsemussuunnitelmaklikkaamalla tästäja saada henkilökohtainen ruokavalio lemmikkisi ominaisuuksien mukaan.Blogin uskollisena lukijana saat yksinoikeuden alennuksen yhdessä kodin lähimmän myyntipisteen osoituksen kanssa.

Viitteet

Zicker S.C. et ai.Kognitiivisen oppimisen, muistin, psykomotoristen, immunologisten ja verkkokalvon toimintojen arviointi terveillä koiranpennuilla, jotka ruokittiin elintarvikkeita, jotka ovat vahvistaneet dokumentheksaeenihappihappoa rikkaalla kalaöljyllä 8-52 viikon ikäisiksi.J Am Vet Med Assoc.2012 syyskuu 1; 241 (5): 583-94.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Moshe Kshlerin

Last Updated: 17/01/2024

Views: 5979

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Moshe Kshlerin

Birthday: 1994-01-25

Address: Suite 609 315 Lupita Unions, Ronnieburgh, MI 62697

Phone: +2424755286529

Job: District Education Designer

Hobby: Yoga, Gunsmithing, Singing, 3D printing, Nordic skating, Soapmaking, Juggling

Introduction: My name is Moshe Kshlerin, I am a gleaming, attractive, outstanding, pleasant, delightful, outstanding, famous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.